Zomertweedaagse: voluit het leven eren !

Op 4 en 5 augustus vindt onze jaarlijkse zomertweedaagse plaats. Ook al hebben we een zware familiegeschiedenis, hoe nemen we dan het leven? Hoe leven we dan voluit ?
Welke vorm kan echt leven aannemen in onze intimiteit (onze nabije relaties), in onze creativiteit (ons werk) en in onze spiritualiteit (onze verbinding met wat ons overstijgt)? Meer informatie vind je hier.

Ook in het najaar kan je terecht voor een opstelling omtrent een eigen thema. We merken dat ziekte en psychisch lijden meer en meer aandacht krijgt. Wil je graag vooraf eerst kennis maken, je vraag bespreken en zien of het al een goeie moment is om een opstelling te doen, bel me dan even voor een afspraak.  Mensen die in begeleiding zijn, nemen gratis deel als representant . Wie een aantal zaterdagen gerepresenteerd heeft en zich engageert om langere tijd als representant mee te doen, komt bij de groep “trouwe representanten”. Het is een diepwerkende manier om het eigen groeiproces in beweging houden.

Ook het begeleidingswerk is er een duidelijke verschuiving naar psychosomatische klachten. In de systemische therapie komen meer mensen met vragen omtrent gezondheid en ziekte: chronische vermoeidheid, woede, angst, gewicht en uiteraard depressie, naast fibromyalgie en de ziekte van lyme. We kijken voorbij de symptomen en zoeken wat het lichaam nu eigenlijk wil vertellen en wat tot nu toe niet gezien is geworden. Verbetering komt er nadat de patiënten/cliënten door een transformatieproces zijn gegaan. Bij veel van deze aandoeningen constateren we trauma of onverwerkte rouw in de achtergrond. Stress is in die zin belangrijk, dat het de symptomatologie verzwaart. Tijdens de zomer mag je een artikeltje verwachten over het kader van waaruit hiermee gewerkt wordt: systemische kadering, een grondhouding van onvoorwaardelijke acceptatie, lichaamswerk, geestelijke oefeningen, enz.

In de loopbaancoaching stellen we vast dat mensen meer en meer weg evolueren van het zogenaamde “werkbaar werk” met stress en burnout tot gevolg, ook bij jonge mensen tussen de 25 en 30. Ondertussen hebben we veel expertise opgebouwd omtrent burnout. Deze mensen zijn van harte welkom. Daarnaast geven we bijzondere aandacht aan 45-plussers, mensen met een artistiek beroep of werkzaam in de welzijns- en of gezondheidszorg. We zijn coöperant van Werk met Zin, zo kan je voor loopbaancoaching tot acht gesprekken terecht met loopbaancheques. Geef wel aan dat je in Kontich de coaching wil volgen.

En nu tijd voor de zomer.
We hopen je op een van onze activiteiten te ontmoeten. Van harte welkom.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *