“Ik voel me een beginner, zolang ik me kan herinneren”.
Reiner Maria Rilke

 

Ja, ik heb pensioenleeftijd al even bereikt, maar sta nog fris en dynamisch in het begeleidingswerk. Ieder begeleidingstraject luister en kijk ik nog met eenzelfde openheid en verwondering, als eertijds toen ik als jongeling begon, naar wat gezien en gehoord wil worden.
Met de jaren ben ik beter geworden, zowel in het luisteren als in het al of niet doen van een interventie. Want alle begeleidingswerk is interveniëren. Ook als je als begeleider helemaal niets doet.

Ik heb wel keuzes gemaakt.  Wat ik nog (graag) doe:

Het gaat om lijden en om je eigen leven leiden.
Om afzien van vaak iets dat je niet verdiend hebt, niet goed kan plaatsen, niet goed kan zien zelfs, maar  dat je leven wel flink beperkt, waar je een grote prijs voor betaalt.
Ook al heb je al een hele weg afgelegd in de hulpverleningswereld, je bent nog steeds welkom als je een nieuwe stap wil zetten.
Je bent nooit te oud (of te jong) om in je eigen leven te leven.

In het (gespreks-)therapeutisch werk richt ik mij voornamelijk op moeilijkheden omtrent woede en agressie, angst, hechting, rouw, depressie en suicide, al of niet ten gevolge van (verdrongen) trauma’s. Soms werk ik ook met koppels, en liever met de ouders dan met kinderen.

In ons opstellingenwerk stellen we ons echter breder op. We staan hier open voor allerlei levensvragen. Opstellingen staan “in the service of life” stelde Bert Hellinger, en wij kijken er ook zo naar. Je kan een opstelling doen voor jezelf, samen met je partner omtrent je relatie met elkaar of  je relatie met de kinderen. We zijn ook bedreven in organisatieopstellingen.
Een gesprek vooraf kan de opstelling faciliteren, maar is niet noodzakelijk.

Voor wie er naar vraagt is ook loopbaantraject mogelijk. De loopbaancoaching doen we in onderaanneming voor Pygmalion. VDAB schept het kader waarbinnen dit kan gebeuren, voorziet in de fondsen, en kijkt nauwgezet toe op de deontologie en kwaliteit.

We hebben ons werk in organisaties afgebouwd. We blijven wel beschikbaar voor trauma-, rouw- en dader/slachtoffer problematiek in welzijns en gezondheidsorganisaties.

Graag verwijs ik hier ook naar onze dochter Claeren. Zij biedt verschillende stijlen authentieke yoga aan in functie van wat cliënten nodig hebben. Zij is  gecertificeerd als trigger point en pain reset practitioner. Hier ligt de focus op het herstel van emotionele trauma’s, chronische pijn, vermoeidheid, angst en lusteloosheid. In combinatie met yoga ontwikkelde zij een effectieve methode. Naast de professionaliteit die ze biedt, word je al beter van de warme energie die ze uitstraalt.