Familieopstellingen als beweging van de geest 2024

 

“Ja” zeggen op het leven.

We ontvingen allen het leven van een vader en een moeder. Allen behoren we bij een familie, in welke vorm ook. We vonden hier al dan niet makkelijk een eigen plek. We hebben leven kunnen nemen, we hebben leven kunnen geven. Soms is deze beweging gestremd en uit zich dit in moeizame relaties, in ziekte, in verstolling van de levensstroom, ….
In familieopstellingen maken we contact met de bewegingen van de Ziel. Zij verbindt, heelt en brengt het leven terug op gang. Op de een of andere manier herstellen zij, op de diepere lagen in ons onbewuste,  het verlangen om te leven en maken levenskracht vrij. We kunnen weer krachtig “ja” zeggen tegen het leven.

 Blinde liefde wordt wetende liefde: je mag je eigen leven leiden.

Op onze levensweg treffen we thema’s, uitdagingen en problemen, die veel van ons vragen, en waarop wij weinig of geen vat lijken te hebben. Deze zaken overkomen ons en gaan zich herhalen.
Dit kan op gebied van relaties zijn. Ofwel er niet in lukken om een duurzame relatie uit te bouwen. Of  merken dat de goesting en drive in een langdurige relatie  verslapt en vermindert, zonder dat je er wat aan kan doen. Of er zijn constant conflicten met de eigen kinderen, of/en de kinderen onder elkaar.  En bij nieuw samengestelde gezinnen lukt het niet om echt contact te krijgen met de kinderen uit de vorige relatie van de partner…
Het kan ook gaan om ziekte en gezondheid: slapeloosheid, energieverlies, depressie, fybromyalgie, verslaving, kanker, neiging om eruit te stappen…  Of je hebt last van stotteren, ADHD, dyslexie…
Of gebrek aan werklust en plezier, steeds conflicten met je baas, succes dat uitblijft…

De systemische benadering maakt duidelijk dat heel wat lijden zijn oorsprong vindt in een pijnlijke gebeurtenis in de familiegeschiedenis. Op persoonlijk niveau hebben de familieleden toen een manier gevonden om daar zo vlot mogelijk mee verder te (over)leven. Op de onbewuste collectieve laag, bleef er een kwetsuur over die nog niet geheeld is en die nog steeds om aandacht vraagt.
In familieopstellingen wordt zichtbaar welke collectieve dynamieken schuilgaan achter de pijn in persoonlijke verhalen, en hoe individuele familieleden gebruikt worden om de pijnlijke gebeurtenis in herinnering te brengen. Opstellingen laten toe dat mensen vrij komen uit de “verstrikking” en hun eigen leven mogen leiden.
Blinde liefde wordt wetende liefde.

Een familieopstelling doet een eigen bijdrage in een  helings- of genezingsproces.  Het is een stap in het traject. Je kan dus ook een opstelling doen als je in begeleiding bent bij een coach, therapeut, psychiater of arts. Aanwezigheid van de begeleider kan de begeleiding een sterke impuls geven. We werken in dienst van de therapie.

Data  zeventiende  jaargang:

Je bent een hele dag aanwezig.  Er is koffie, thee en water voorzien. Voor ’s middags breng je zelf je boterhammen mee. Ook pantoffels. Onthaal om  09.00 u. We beginnen om 09.30 en werken tot ongeveer tot 17.00 in de De Speelhoeve, Vremdese steenweg 237, Boechout-Vremde.
In  2024 werken we alvast de zaterdagen: 24/2, 20/4, 8/6, 5/10 en 30/11.
De driedaagse 2024 31 juli – 2 augustus. We werken dan drie dagen omtrent mystiek. Prijs volgt.
We bieden Yoga en familieopstellingen aan. Onze dochter Claeren heeft zich ondertussen ontwikkeld tot een geprezen yoga teacher en pijncoach.

Prijs en inschrijven

Na 7 jaar en nog eens 7 jaar hebben we onze tarieven aangepast. De bijdrage is nu 125 € voor wie zelf een opstelling doet. Kom je samen met je partner/of familielid – wij bevelen dat sterk aan – dan betaal je samen 155 € .
Een loopbaanopstelling kan ook geïntegreerd worden in een gesubsidieerd loopbaantraject. Ben je zelfstandig, heb je een bedrijf of doe je de opstelling in functie van een organisatie, een opleiding of voor accreditatie, consulteer dan graag de tarieven.
Wie nog geen opstelling wil doen maar een dag wil meemaken en mogelijk als representant kan worden opgesteld, betaalt 20 €.
Een therapeut/arts die zijn cliënt/patiënt vergezelt is van harte welkom en betaalt 10 €. Voorkennis is niet nodig.
Inschrijven: stuur ons een mailtje met je naam, adres, gsm nr en de datum dat je wil komen: johan.smets@huisvanverbinding.be.
Let wel: Wie vanaf  14 dagen voor datum zijn/haar opstelling annuleert, betaalt 70€ voor de vaste onkosten. Gezien we omwille van de intenstiteit niet meer dan 4 opstellingen doen, ontneem je allicht iemand anders een kans op een opstelling. Wat voor iedereen jammer is.

 De begeleiding:

Johan Smets (°1956) is senior-coach, psychotherapeut en gediplomeerd homeopaat.
Johan werd in 2007 gecertificeerd door het Hellingerinstituut in Nederland voor familieopstellingen.  Nadien voor opstellingen omtrent symptoom, ziekte en gezondheid, en Organisatieopstellingen.
Wil je komen representeren, wil je zelf een opstelling komen doen, schrijf je in via mail.
Voor informatie kan je me bellen +32 (0)496 864 148

Echtgenote Riet Rooms (°1958) is gastvrouw en na al die jaren representeren een gewaardeerde ervaringsdeskundige met een heel preciese systeemsensitiviteit.

Van harte welkom.