Pasen eer aan doen.

Geen enkele dag van het jaar klinkt  het luiden van de klokken zo vol als met paasdag. Blij  wekken ze op tot leven: “leef!” is de boodschap van Pasen, “Leef voluit!”
Twee miljard Christenen vieren de verrijzenis van Christus. Veertien miljoen Joden gedenken met Pesach de uittocht uit Egypte.

Pasen kan alleen maar in de lente plaatsvinden. Wanneer, na de kou en de duisternis van de winter, de voorraden schaars zijn geworden. Na het vasten en de zuivering, komt met de lente, Pasen.  Zacht groen, bloesems en prachtige luchten: van een wolkenloze hemel plots, in midden op de dag, nachtblauwe, dreigende wolkenvelden.
Heerlijk dat grillige april.

Met “leef voluit!” zitten we ook bij de kern van het systemisch werk. Hier is het om te doen. In een opstelling vinden we een vonk(je) die/dat maakt dat het verlangen weer in beweging komt en opnieuw op weg gaat naar zijn bestemming. Soms gaan we vanzelf over van het veld van de Ziel naar een meer omvattende dimensie, die van de bewegingen van de Geest, zoals Bert Hellinger deze nieuwe ontwikkeling noemt – uitgeverij Het Noorderlicht gaf vorig jaar een bijzonder mooi boek uit over deze vorm van werken: de Bewegingen van de Geest.

Met de bewegingen van de Geest komen we terecht een krachtenveld, dat individu, familie en cultuur overstijgt. Een energie die schept en verbindt, voorbij tegenstellingen als goed en kwaad, voorbij lichaam en geest …

Op 21 april, de tweede zaterdag na Pasen,  begeven we ons in de flow van de bewegingen van de Geest en zien waar die ons brengt…  Heb je zin om deze dimensie te verkennen, wil je nagaan hoe jij erin verbonden kunt zijn, en wat ze jou brengen kan, kom af.

Voor meer info (prijs) of om je ineens in te schrijven, stuur ons een mailtje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *