Energie en goede richting

 Website in ontwikkeling. Onze excuses hiervoor. De links brengen je wel bij het juiste artikel.

Een maand geleden volgde ik een vijfdaagse bij mijn leermeester en collega Dr. Ursula Franke en haar man Tom Bryson. En dit is wat we een doorbraak zouden kunnen noemen. Tijdens deze doorgedreven internationale masterclass “Trauma, trance and transformation” vielen voor mij nog eens – dat gebeurt zo om de tien jaar – een aantal scharnierstukken van de puzzel in elkaar. Dit  vertaalt zich onmiddellijk in een aantal initiatieven die na lang broeden, nu het daglicht (mogen) zien.

Op de één of ander manier is er toestemming gekomen om remmende terughoudendheid af te werpen en een stap naar voor te zetten, mijn plek in te nemen en met waardigheid het werk te doen wat goed is en waar ik goed in ben, en wat al lang op mij ligt te wachten.

We blijven een zaterdag per maand “therapeutische opstellingen” doen. Klik hier voor info en wijze van inschrijven. En dat blijkt niet genoeg te zijn. Er komen meer en meer aanvragen. Juni was al volgeboekt en de opstellingen van mei moesten nog plaats vinden. We gaan dus een extra dag inlassen. Suggestie is dit op een vrijdag te doen: van 0900u tot 1530u. We zoeken een geschikte plaats. Suggesties zijn welkom. Zaterdag 21 juni kan je nog deelnemen als representant. Je bent van harte welkom.

Verder starten we een reeks van vier driedaagse workshops omtrent de gevolgen van oorlog: “echo’s van de oorlog, ver weg en zo nabij”. Wat doen ze met mensen, met families, met volkeren. En hoelang blijven ze actief? We kijken naar 4 topics waarbij oorlog een goede voedingsbodem is voor allerlei verborgen loyauteiten die het leven eerder afremmen dan bevorderen : liefde, waanzin, geweld en dood.  Toelichting vind je in het artikeltje.  
In deze workshop komt ieder aan bod: we doen systemische oefeningen in groep, er is tijd voor individueel thema’s en vragen, professionals kunnen ook een supervisievraag inbrengen, er is ook plaats voor stiltewerk en meditatie, er is kans tot zelfreflectie en dialoog.

We starten met een zomerdriedaagse van 30 juli tot en met 1 oogst in de bijzondere ruimtes van De Speelhoeve in Vremde. We werken hier graag, omwille van de bijzondere stilte en het licht. Bij goed weer kunnen we ook genieten van de natuur. Thema van deze eerste workshop is  de liefde: “man vrouw, kind, wezens van verlangen”.  Zoals je in de tekst kan lezen worden mannen bijzonder aangespoord om er bij te zijn, om mee te doen dus. Klik hier voor info
Graag inschrijven voor 30 juni.

Heel graag tot 21 juni. Wil je erbij zijn, stuur een mailtje.
Riet en Johan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *