Eén zwaluw maakt de lente …

Een lentezwangere voorjaarsdag. Lekker, dat zonnetje. De vogels. De eerste bloemen.

Het is nog een kwestie van weken, dagen misschien, en de lente breekt door in volle kracht.  Eén zwaluw is genoeg om deze krachtige beweging aan te kondigen. De rest volgt. Zo gaat het ook met opstellingen. Tijdens de opstelling doet een cliënt een innerlijke beweging, hoe klein ook. De rest volgt van zelf. Deze beweging deint uit, zet zich verder tot ze na verloop van tijd haar bestemming vindt.

Systemische opstellingen zijn sterk oplossingsgericht, gaan naar de kern en ontroeren.

Ze brengen verloren verhalen terug in beeld, laten herbeleven wat vergeten of verdrongen is. Echt verdriet en echte woede worden toegelaten. Ze blijken immers helend te zijn. Dan komt de wonderlijke beweging van her-verbinden. De aanwezigen ademen vrijer en dieper. En ademen is energie nemen, is ja-zeggen op het leven.

Na een opstelling gewagen mensen van een gevoel van lichter en vrijer te zijn. Ze spreken van een innerlijke  rust en iets als thuiskomen. Ze hebben (opnieuw) meer goesting.

Op zaterdag 24 maart, energetisch in het midden van de lente, wordt er weer gewerkt in de Speelhoeve. Schrijf je in, kom eens kijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *